Bankowość internetowa w Polsce - Świątek, Marta (My University, 2010)
W niniejszej pracy skupiono się na bankowości internetowej, ponieważ według autora pracy jest to znaczny postęp zarówno dla banków jak i dla klientów. W pracy starano się wyjaśnić czym jest bankowość internetowa oraz pokrótce przedstawić jej historię. Skupiono się na jej zaletach oraz barierach, które niestety wciąż występują, przedstawiono produkty oferowane w bankowości internetowej oraz opisano zagrożenia z nią związane. Na zakończenie przedstawiono produkty internetowe w ofercie polskich banków. Mówiąc o bankowości internetowej w Polsce, można śmiało stwierdzić, że Polacy mają w czym wybierać. Na naszym rynku, nie ma banku (w tym również banki spółdzielcze), który nie oferowałby usług bankowości internetowej. Oferta jest naprawdę bogata - przeróżne konta, lokaty, kredyty, oprocentowania, ubezpieczenia, zakupy, karty, zabezpieczenia. Każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie. Zdecydowanie można przyznać, że rynek polskiej bankowości internetowej jest na wysokim poziomie.
Internet banking in Poland
Keywords: bank; bankowość elektroniczna; produkt bankowy; bankowość internetowa; Internet