Analiza procesu rekrutacji i selekcji pracowników w organizacji na przykładzie przedsiębiorstwa produkcyjno-handlowego - Uroda, Paulina (My University, 2011)
Celem pracy jest przedstawienie rekrutacji i selekcji, jako jednej z podstawowych funkcji zarządzania zasobami ludzkimi. Cała praca składa się z trzech rozdziałów. Pierwsze dwa rozdziały stanowią zagadnienia teoretyczne, trzeci opisuje zagadnienia metodologiczne oraz badania własne. Badanie zostało przeprowadzone na dużej firmie produkcyjno-usługowej, znajdującej się na południu Polski, w województwie małopolskim. Na podstawie danych otrzymanych z firmy sporządzono tabelę, w której przedstawiono porównanie struktury zatrudnienia na przestrzeni 3 lat działalności przedsiębiorstwa. W pracy wykorzystano dostępną literaturę przedmiotu, artykuły naukowe, informacje zebrane w opisywanej firmie, oraz zdobytą wiedzę podczas okresu trzech lat studiów autora pracy.
Analysis of recruitment and selection process in an organization
Keywords: zarządzanie zasobami ludzkimi; rekrutacja pracowników; selekcja pracowników; polityka personalna