Program do układania harmonogramu - Kościsz, Piotr (My University, 2010)
Celem niniejszej pracy jest skonstruowanie programu łączącego się z bazą danych, w której dokonuje się zapis potrzebnych danych przy konstruowaniu planu zajęć oraz odczytywanie potrzebnych informacji wykorzystywanych do jego budowy. Ponadto, program „QuickHarm” powinien umożliwiać edytowanie już utworzonego harmonogramu w celu dokonania zmian. Ostatnim elementem projektu jest strona internetowa dająca możliwość wyświetlenia planu zajęć. W rozdziale pierwszym ukazana jest struktura aplikacji, jej podział oraz zastosowanie. Rozdział drugi posłużył nam do opisania aplikacji windows oraz przedstawienia mechanizmu działania harmonogramu. Rozdział trzeci ukazuje funkcje bazy danych oraz jej budowę. Rozdział czwarty zawiera opis strony internetowej oraz jej rolę w projekcie. Dzięki zastosowaniu wyżej wymienionej struktury programu udało się stworzyć aplikację przyjazną dla użytkownika, jak również dostosować działanie programu do dzisiejszych wymogów stawianych aplikacjom.
Class scheduler
Keywords: program do zarządzania harmonogramem; QuickHarm; programy komputerowe; harmonogram