Zarządzanie projektem w gminie na przykładzie projektu inwestycyjnego przebudowy średniowiecznego rynku w Starym Sączu - Maciak Monika (My University, 2007)
Najważniejszym warunkiem kształtującym przyszłość gmin są inwestycje. Dzięki projektom inwestycyjnym gminy mają ogromne szanse rozwoju, a brak ich natomiast prowadzi do zastoju życia społeczno- gospodarczego. Najważniejszą rzeczą, którą gminy mogą zrobić dla rozwoju inwestycji jest właściwa organizacja działalności oraz wykonywanie działań w taki sposób, aby stworzyć korzystne warunki rozwoju. Niniejsza praca poświęcona jest problematyce związanej z zarządzaniem projektem inwestycyjnym w gminie. PW pracy omówiono: zarządzanie projektem, problematykę inwestycji gminnych oraz źródła ich finansowania, uwarunkowania realizacji inwestycji w Mieście i Gminie Stary Sącz, a także zarządzanie projektem w gminie na przykładzie projektu inwestycyjnego „Przebudowa Średniowiecznego Rynku w Starym Sączu”.
Project management in a commune based on an investment project of rebuilding the medieval market square in Stary Sącz”
Keywords: jednostki samorządu terytorialnego; projekt inwestycyjny; inwestycje w gminie; finansowanie inwestycji; zarządzanie projektem