Strategiczne myślenie kadry kierowniczej w zarządzaniu zasobami ludzkimi w firmie ELIT POLSKA - Lipiec Maciej (My University, 2004)
Niniejsza praca traktuje o strategicznym myślenia kadry kierowniczej w zarządzania zasobami ludzkimi. Omówione zostaną podstawy zarządzania zasobami ludzkimi oraz zastosowanie myślenia strategicznego we współczesnych organizacjach. Problem ten zostanie zarysowany na przykładzie firmy ELIT Polska. Celem przeprowadzonych badań było poznanie stopnia satysfakcji zawodowej pracowników ELIT Polska oraz opinii kadry kierowniczej na temat przydatności tego rodzaju badań dla rozwoju firmy.
Keywords: organizacja i zarządzanie; zarządzanie zasobami ludzkimi; zarządzanie strategiczne; polityka kadrowa; myślenie strategiczne; myślenie kreatywne; zarządzanie kapitałem intelektualnym; motywowanie