Analiza działalności inwestycyjnej gmin i źródeł ich finansowania na przykładzie gminy Zakliczyn - Kaczor, Karolina (My University, 2013)
Celem niniejszej pracy jest przedstawienie ogólnych zagadnień dotyczących działalności inwestycyjnej i źródeł ich finansowania na przykładzie Gminy Zakliczyn. Prowadzenie takiej działalności wiąże się głównie z zapewnieniem odpowiednich środków pieniężnych na jej realizację. Trzeba także sporządzić odpowiednią dokumentację, rozważyć wszystkie „za” i „przeciw” planowanych inwestycji i w reszcie po wybraniu, czuwać nad prawidłowym przebiegiem ich realizacji. W ostatniej części przedstawiona została bibliografia wykorzystana do pisania pracy. Zakres niniejszej pracy obejmuje działalność inwestycyjną w Gminie Zakliczyn w latach 2009 – 2012. Zawarte informacje dotyczą analizy różnego rodzaju inwestycji w tych latach m.in. takich jak: inwestycje drogowe, wodociągowe czy dotyczące infrastruktury społecznej.
Analysis of investment activities of municipalities and their financing sources on the example of Zakliczyn
Keywords: gmina; gmina Zakliczyn; źródła finansowania; działalność inwestycyjna