Znakowanie wyrobów budowlanych znakiem bezpieczeństwa CE jako element zarządzania przez jakość, na przykładzie producenta okien dachowych firmy FAKRO - Klimek, Anna (My University, 2013)
Tematem pracy jest próba pokazania jak dużą rolę we współczesnej organizacji odgrywa jakość i zarządzanie jakością. Szczególną uwagę zwrócono na rolę procedur związanych ze znakowaniem znakiem bezpieczeństwa CE okien dachowych. Opisany został także system zarządzania jakością w firmie FAKRO na przykładzie produkcji okna dachowego. W części empirycznej zaprezentowano, jak znakowanie okien dachowych znakiem CE, ułatwiło firmie FAKRO wejście na rynki europejskie i konkurowanie na nich.

In this thesis attempts to show, how large a role the organization plays in contemporary quality and quality management. Particular attention has been paid to the role of procedures relating to the marking of product with the CE safety mark as an example of roof windows. This thesis describes a quality management system in the company on the example of the production of FAKRO roof window. In the empirical part is presented, how marking roof windows CE has helped FAKRO enter the European and world markets and compete on the.
Marking of the construction product CE safety mark as an element of the quality management, for example the manufacturer of roof windows FAKRO
Keywords: jakość; zarządzanie jakością; znak bezpieczeństwa CE; normy; dyrektywy; quality; quality management; CE safety mark; standards; directives