Badanie problemu zadłużeń czynszowych w spółdzielniach mieszkaniowych na przykładzie Zespołu Administracji Budynków Nr 2 Grodzkiej Spółdzielni Mieszkaniowej w Nowym Sączu - Łęczycka Małgorzata (My University, 2005)
Praca ma na celu badanie problemu zadłużeń czynszowych w spółdzielniach mieszkaniowych na przykładzie Zespołu Administracji Budynków Nr 2 Grodzkiej Spółdzielni Mieszkaniowej w Nowym Sączu. Scharakteryzowano spółdzielczość mieszkaniową - istotę, rodzaje i działalność spółdzielni. Zaprezentowano istotę i badanie zadłużeń czynszowych – powstawanie, przyczyny i skutki zadłużeń. Przedstawiono działalność Grodzkiej Spółdzielni Mieszkaniowej w Nowym Sączu oraz dokonano analizy zadłużeń na przykładzie Zespołu Administracji Budynków Nr 2 tej Spółdzielni.
Keywords: spółdzielnia mieszkaniowa; zadłużenie czynszowe; działalność gospodarcza; skutki zadłużenia; eksmisja; oddłużanie; administracja budynków; upadłość spółdzielni