Dochody z nieruchomości a finansowanie inwestycji komunalnych w gminie Tuchów - Augustyn, Marcin (My University, 2011)
Celem niniejszej pracy jest więc ocena roli dochodów z nieruchomości w finansowaniu inwestycji komunalnych w gminie. Realizując założony cel, praca została podzielona na dwie części teoretyczną i badawczą. W części pierwszej, na którą składają się dwa rozdziały, omówione zostały podstawowe zagadnienia dotyczące samorządu terytorialnego, gminy, mienia komunalnego i nieruchomości. W części badawczej omówione zostały dwa pozostałe rozdziały, które dotyczyły nieruchomości i inwestycji w gminie Tuchów. W celu lepszego zilustrowania treści pracy i zrozumienia problematyki zostały umieszczone w niej rysunki, wykresy, tabele i schematy, które także przyczyniły się do rozwiązania problemów z nią związanych.
Income from real estate and financing municipal investments in the Tuchów commune
Keywords: gmina Tuchów; dochody i wydatki gminy; finansowanie inwestycji komunalnych