Gospodarowanie aktywami trwałymi, ich ewidencja księgowa oraz rola w działalności gospodarczej na przykładzie Optimus Spółka Akcyjna - Jeleń Monika (My University, 2003)
Celem pracy jest analiza gospodarowania aktywami trwałymi, ich ewidencja księgowa oraz rola w działalności gospodarczej. Przedstawiono rzeczowe aktywa trwałe oraz pozostałe aktywa trwałe. Dokonano charakterystyki spółki „OPTIMUS” S.A oraz analizy aktyw trwałych w działalności gospodarczej badanej firmy.
Keywords: finanse; aktywa trwałe; działalność gospodarcza; rzeczowe aktywa trwałe; amortyzacja; ewidencja księgowa; inwestycje długoterminowe; gospodarowanie aktywami trwałymi