Rola kształcenia ustawicznego w rozwoju zasobów ludzkich w Polsce na przykładzie Novitus S.A. - Legutko, Monika (My University, 2012)
Niniejsza praca ma charakter teoretyczno – badawczy, której głównym celem jest próba zobrazowania roli i znaczenia kształcenia ustawicznego w rozwoju zawodowym pracowników Novitus S.A. W pracy poddano weryfikacji hipotezę o kluczowej roli kształcenia ustawicznego, zarówno dla podnoszenia konkurencyjności przedsiębiorstwa, jak i dla rozwoju samych pracowników, poprawiających dzięki temu swoją sytuację, na bardzo wymagającym rynku pracy. W niniejszej pracy zaprezentowano wyniki najbardziej aktualnych, dostępnych badań, analiz, ekspertyz i raportów – polskich i zagranicznych – dotyczących wybranych aspektów aktywności edukacyjnej w Polsce i w Europie. Część teoretyczna pracy powstała m.in. w oparciu o zróżnicowane pozycje monograficzne, artykuły prasowe, akty prawne oraz materiały zamieszczone na portalach internetowych, zarówno w obszarze podstawowym, jak i poszerzonym, z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi, rozwoju zawodowego i osobistego oraz kształcenia ustawicznego.
The role of the lifelong learning in the human resources development in Poland based on Novitus S.A. case study
Keywords: edukacja w Polsce; kształcenie ustawiczne; rozwój zawodowy; człowiek w pracy; zarządzanie zasobami ludzkimi