Pozakapitałowe czynniki sukcesu na rynku dóbr przemysłowych business-to-business. - Czerniak Ryszard (My University, 2003)
Celem pracy jest prezentacja pozakapitałowych czynników sukcesu na rynku dóbr przemysłowych business-to-business. Omówiono współczesny rynek w obliczu globalizacji oraz zarządzanie jako element strategii sukcesu. Przedstawiono strategie sukcesu w B2B na przykładzie rynku opakowań. Pozakapitałowe czynniki sukcesu omówiono na przykładzie firmy z branży opakowaniowej Jokey Plastik.
Keywords: rynek; globalizacja; B2B; zarządzanie; strategia sukcesu; przewaga konkurencyjna; pozakapitałowe czynniki sukcesu; rynek opakowań