System do rozwiązywania testów sprawdzających wiedzę uczniów gimnazjum - aplikacja internetowa PHP - Okruta, Jarosław (My University, 2013)
Celem pracy jest umożliwienie uczniom gimnazjum sprawdzenia swojej wiedzy z różnych przedmiotów poprzez skorzystanie z systemu testów wyboru przez Internet. Częste rozwiązywanie testów przez uczniów, spowoduje bardzo dobre przygotowanie się do egzaminów gimnazjalnych w klasie trzeciej. Ponadto zaletą systemu jest jego dostępność, uczeń może korzystać z testu w każdej chwili, warunkiem jest tylko dostęp do Internetu. Celem ogólnym niniejszej pracy jest stworzenie możliwości pogłębienia wiedzy z różnych przedmiotów szkolnych. Aby te możliwości zrealizować zaprojektowany został system, który umożliwia przesłanie testu z danego przedmiotu oraz rozwiązanie go przez ucznia. Cele szczegółowe: • możliwość utworzenia testu przez nauczyciela według podanych reguł wraz z możliwością przesłania go, • możliwość wybrania dowolnego testu istniejącego w bazie danych przez użytkownika w celu rozwiązania go, • możliwość wybrania testów dotyczących danego działu, przedmiotu, klasy, całościowego, • możliwość oglądnięcia rankingu według wybranych testów, • zastosowanie technologii PHP, HTML, CSS, JavaScript do umożliwienia zdobywania wiedzy z różnych przedmiotów, • wzbudzenie zainteresowania nowoczesną metodą pogłębiania wiedzy.
System for solving tests which check knowledge of school students - PHP web application
Keywords: aplikacje internetowe; programy komputerowe; języki programowania; testy; rozwiązywanie testów