Strategia rozwoju Gminy Chełmiec - Małek Witold (My University, 2004)
Celem pracy jest analiza strategii rozwoju Gminy Chełmiec. Przedstawiono pojęcie zarządzania strategicznego i analizy strategicznej oraz opisano szkoły strategii. Przedstawiono charakterystykę gminy Chełmiec, zaprezentowano budowę strategii, cel jej powstania, założenia strategiczne oraz analizę SWOT oraz opisano cele gminy.
Keywords: zarządzanie; strategia rozwoju; zarządzanie strategiczne; analiza strategiczna; gmina; cele gminy; budowa strategii; cele strategiczne