Wybrane rodzaje zabezpieczeń używane w sieciach bezprzewodowych 802.11 - Krystyniacka, Letycja (My University, 2011)
W pracy zostały przedstawione wybrane zagadnienia związane z sieciami bezprzewodowymi. Są one kompatybilne z urządzeniami przenośnymi takimi jak laptopy, palmptopy i telefony komórkowe. Nie wymagają stosowania kabli do połączenia, są dostępne w dowolnych miejscach jak np. hotspoty. Autora zainteresowały również sposoby zabezpieczeń tych sieci tzn. czy jest to bezpieczny Internet.
Selected security mechanisms used within 802.11 wireless networks
Keywords: sieć bezprzewodowa; zabezpieczenie sieci; urządzenia mobilne; sieci WLAN