Diagnoza i projekt usprawnienia systemu marketingowego w wybranej firmie handlowo - usługowej - Andrusiewidz Bożena (My University, 2004)
Celem pracy jest przedstawienie diagnozy i projektu usprawnienia systemu marketingowego w firmie handlowo-usługowej „KASBUD”s.c. Przedstawiono istotę i miejsce filozofii marketingowej w rozwoju przedsiębiorstwa oraz opisano istotę, składniki i cechy systemu marketingowego. Zaprezentowano metodę diagnostyczną jako podstawowe narzędzie badania i usprawnienia systemu marketingowego. Dokonano opisu, analizy i oceny systemu marketingowego firmy handlowo-usługowej „KASBUD”s.c. oraz przedstawiono koncepcję usprawnienia badanego systemu.
Keywords: system marketingowy; metoda diagnostyczna; marketing; otoczenie przedsiębiorstwa; analiza SWOT