Rekrutacja i selekcja pracowników jako funkcja zarządzania zasobami ludzkimi, na przykładzie Poczty Polskiej S.A. - Jeremenko, Małgorzata (My University, 2011)
W pracy omówiono zagadnienia związane z zarządzaniem zasobami ludzkimi. W teoretycznej części skupiono się na procesie rekrutacji oraz jej etapach. W części empirycznej przeprowadzono badania mające na celu próbę identyfikacji przebiegu rekrutacji w Poczcie Polskiej, od strony formalnej oraz z punktu widzenia rekrutujących się pracowników. Badania przeprowadzono za pomocą ankiety, zaś wyniki pozwalają na potwierdzenie wszystkich postawionych w pracy hipotez.

Issues connected with the management of human resources are talked over in the following thesis. The process of recruitment and its stages was described in the theoretical part of this thesis. In the empirical part of the work some research were carried out. The research aimed to attempt to identify the course of recruitment at the Polish Post, both from the formal side, and from the point of view of the workers being recruited. The research was conducted using the inquiry, whereas its results allow to confirm all the hypothesis placed in the work.
Recruitment and selection as a function of human resource management, for exemple, the Polish Post Office SA
Keywords: zarządzanie; zasoby ludzkie; rekrutacja; selekcja; Poczta Polska S.A.; management; human resources; recruitment; selection; Polish Post S.A. (Polish Post joint stock company)