Współfinansowanie przedsięwzięcia inwestycyjnego z funduszy strukturalnych - Najdała Józef (My University, 2006)
Autor niniejszej pracy ma za cel udowodnienie, jak wielkie znaczenie w rozwoju przedsiębiorstw mają Fundusze Pomocowe wspierające finansowanie zadań inwestycyjnych podmiotów gospodarczych, zwłaszcza dla potrzeb sektora prywatnego z zakresu małych i średnich firm na przykładzie firmy Zakłady Mięsne Drobpol Sp. z o.o. Autor zajął się określeniem inwestycji w przedsiębiorstwie zajmującym się przetwórstwem mięsa i pozyskaniem dotacji unijnej ze środków Narodowego Planu Rozwoju (SPO-ROL) na współfinansowanie przedsięwzięcia inwestycyjnego, poprzez ułożenie i opisanie biznesowego planu inwestycji wraz z analizą finansową, doborem finansowania i sporządzeniem wniosku o dotację unijną.
Co-financing investment with structural funds
Keywords: fundusze pomocowe; fundusze strukturalne; fundusze przedakcesyjne; inwestycje; źródła finansowania inwestycji