Formułowanie i realizacja polityki inwestycyjnej w przedsiębiorstwie na przykładzie Huty Szkła XXX - Szponder Anna (My University, 2003)
Celem pracy jest analiza formułowania i realizacji polityki inwestycyjnej w przedsiębiorstwie na przykładzie Huty Szkła XXX. Przedstawiono działalność inwestycyjną przedsiębiorstwa oraz politykę inwestycyjną jako element strategii przedsiębiorstwa. Przedstawiono koncepcję definiowania i oceny przedsięwzięcia inwestycyjnego oraz metodykę oceny działalności inwestycyjnej przedsiębiorstwa i jej efektów. Scharakteryzowano badane przedsiębiorstwo oraz dokonano oceny przedsięwzięć inwestycyjnych realizowanych w Hucie.
Keywords: przedsiębiorstwo; inwestycje; działalność inwestycyjna; polityka inwestycyjna; przedsięwzięcie inwestycyjne; przemysł szklarski; rozwój przedsiębiorstwa; realizacja polityki inwestyccyjnej