Rekrutacja jako istotny element strategii zarządzania zasobami ludzkimi w firmie Motorola - Konieczny Janusz (My University, 2004)
Celem pracy jest omówienie rekrutacji jako istotnego elementu strategii zarządzania zasobami ludzkimi na podstawie działalności firmy Motorola. Przedstawiono ideę polityki zatrudnieniowej w organizacji oraz jej znaczenie dla prawidłowego działania firmy. Omówiono istotę rekrutacji i selekcji, ich źródła i metody przeprowadzania. Zaprezentowano najnowsze trendy w zakresie metod przeprowadzania rekrutacji oraz opisano przebieg procesu rekrutacji i selekcji kandydatów w firmie Motorola.
Keywords: zarządzanie zasobami ludzkimi; rekrutacja; selekcja; Motorola