Przygotowanie i wdrażanie systemu zarządzania jakością na przykładzie NZOZ Sanatorium Uzdrowiskowego "Wiktor" Cechini w Żegiestowie-Zdroju - Kulig-Waligóra, Sylwia (My University, 2011)
Celem pracy jest zapoznanie się z metodyką przygotowania i wdrażania systemu zarządzania jakością oraz analiza i ocena tych procesów w Sanatorium „Wiktor” Cechini. Praca składa się z pięciu rozdziałów. Czterech teoretycznych i jednego empirycznego. Reasumując, należy podkreślić, iż wszelkie działania, zmierzające do wdrożenia systemu zarządzania jakością spowodują zwiększenie wiarygodności w oczach przyszłych klientów i kontrahentów. W pisaniu niniejszej pracy wykorzystano dostępną literaturę z zakresu zarządzania, marketingu, specjalistyczną literaturę z zakresu lecznictwa uzdrowiskowego oraz dokumenty udostępnione przez Sanatorium „Wiktor” Cechini. Pomocne w pisaniu pracy, było również kilkuletnie doświadczenie zawodowe pracy w uzdrowisku. Celem Sanatorium Uzdrowiskowego „Wiktor” Cechini jest dołączenie do firm, których łączy certyfikat jakości.
The preparation and implementation of quality managament system on the example of NZOZ Spa Sanatorium "Wiktor" Cechini in Żegiestów-Zdrój
Keywords: zarządzanie jakością; system zarządzania jakością; uzdrowiska; lecznictwo uzdrowiskowe; wdrażanie systemu ISO