Wykorzystanie środków europejskich przez Powiatowy Urząd Pracy w Tarnowie - Jarosińska, Ewelina (My University, 2009)
Celem mojej pracy było, ukazanie sposobu wykorzystania środków europejskich przez Powiatowy Urząd Pracy w Tarnowie. Powiatowy Urząd Pracy w Tarnowie pozyskiwał środki z jednego z czterech funduszy strukturalnych Unii Europejskiej –Europejskiego Funduszu Społecznego. Środki te wykorzystano na realizacje zadań związanych z promocją zatrudnienia oraz aktywizacją zawodową osób bezrobotnych. W ramach zrealizowanych projektów beneficjenci mogli skorzystać z usług w zakresie: poradnictwa zawodowego, pośrednictwa pracy, szkoleń zawodowych, stażu oraz jednorazowych środków finansowych na podjecie działalności gospodarczej. Do napisania niniejszej pracy wykorzystałam literaturę fachową a także informacje i dokumenty będące w posiadaniu Powiatowego Urzędu Pracy w Tarnowie.
The use of EU funds by the Poviat Employment Agency in Tarnów
Keywords: fundusze Unii Europejskiej; promocja zatrudnienia