System motywacyjny w Przedsiębiorstwie Budownictwa Przemysłowego "Chemobudowa - Kraków" S.A. ze szczególnym uwzględnieniem pozapłacowych form motywowania - Kuta, Katarzyna (My University, 2009)
Praca składa się z trzech rozdziałów. Część teoretyczna tejże pracy zawarta jest w rozdziale pierwszym i drugim. W rozdziale pierwszym przeprowadzono analizę opartą na literaturze, wyjaśniającą czym jest zarządzanie zasobami ludzkimi. Omówiono pojęcia zarządzania i zasobów ludzkich. Omówiono pojęcia zarządzania i zasobów ludzkich. Analizę form motywacji, ze szczególnym uwzględnieniem tych pozapłacowych, przedstawiono w drugim rozdziale. Ostatni, trzeci rozdział pracy poświęcono charakterystyce Przedsiębiorstwa Budownictwa Przemysłowego „Chemobudowa –Kraków” S.A. oraz prezentacji wyników badań ankietowych przeprowadzonych w tejże organizacji, ich analizie i wnioskom. Całość pracy zamyka podsumowanie i bibliografia. Celem niniejszej pracy jest zbadanie czy w Przedsiębiorstwie Budownictwa Przemysłowego „Chemobudowa –Kraków” S.A. stosowany jest system motywowania pozapłacowego pracowników i czy ma on wpływ na zadowolenie z pracy. Badanie to przeprowadzono na podstawie ankiety, która miała za zadanie zweryfikowanie postawionej hipotezy głównej: System motywowania pozapłacowego we współczesnym przedsiębiorstwie jest jednym z uwarunkowań skutecznego zarządzania zasobami ludzkimi.
Motivational system in Chemical Works Building Company „Chemobudowa Krakow” S.A. with particular consideration of beyond-payment form of motivation
Keywords: motywacje pozapłacowe; motywacje płacowe; systemy motywacyjne