Gospodarcze i społeczne funkcje podatków w polskim prawie podatkowym - Główczyk Wioletta (My University, 2000)
Niniejsza praca poświęcona jest analizie podatków funkcjonujących w polskim systemie podatkowym a w szczególności celem jest ukazanie gospodarczych i społecznych funkcji podatków, które są podstawą poszukiwań optymalnego systemu podatkowego.
Keywords: prawo podatkowe; podatki bezpośrednie; podatki pośrednie; system podatkowy; zwolnienia; przywileje; reforma gospodarcza; opłaty; podatki