Wspieranie przedsiębiorczości w perspektywie Unii Europejskiej na przykładzie wybranej gminy - Majewska Izabela (My University, 2005)
Niniejsza praca traktuje o małych i średnich przedsiębiorstwach w strukturach gospodarek Polski i Unii Europejskiej. Celem pracy jest pokazanie, jak na konkurencyjność przedsiębiorstwa w gminie wpływa dostęp Polski do środków unijnych oraz umożliwiony dzięki różnego rodzaju instytucjom dostęp dla przedsiębiorców do niezbędnych informacji.
Keywords: sektor MŚP; źródła finansowania przedsiębiorczości; środki unijne; fundusze strukturalne; Sektorowe Programy Operacyjne; gmina; samorząd terytorialny