Certyfikat SCC jako atut na rynku konkurencyjnym - Mytnik-Ślaga, Kinga (My University, 2015)
Niniejsza praca stanowi próbę zebrania informacji na temat jednego z systemów zarządzania bezpieczeństwem, zdrowiem i środowiskiem, jakim jest system SCC (Safety Certificate Contractors). Wdrożenie systemu i stosowanie się do jego wytycznych, stanowi niewątpliwą korzyść zarówno dla firmy certyfikowanej, jak i dla podmiotów współpracujących. Celem pracy jest przedstawienie dowodów, iż posiadanie certyfikatu, to niewątpliwy atut na rynku konkurencyjnym.

This work is an attempt to collect information about one of the safety, health and environment management systems, i. e. SCC (Safety Certificate Contractors). The system implementation and adherence to its guidelines constitutes a definite benefit for a certified company as well as cooperating entities. The objective of the work is to present proof that holding a certificate undoubtedly creates an advantage in the competitive market.
SCC certificate as an asset in a competitive market
Keywords: bhp; bezpieczeństwo; higiena pracy; certyfikat; SCC; system; zarządzanie; podwykonawcy; OSH; occupational safety; health management; system; SCC; certificate; contractors