Program do rozwiązywania testów na komputerze - Jankowski Wojciech (My University, 2005)
Internet jest ogólnoświatową siecią komputerową, która łączy miliony komputerów na całym świecie i ustanawia nowy sposób komunikowania się ludzi i korporacji. Przekraczając oceany, kontynenty i granice państw rozpoczął erę globalnej komunikacji i nieograniczonego przepływu informacji. Lawinowo rosnąca popularność WWW wynika z możliwości łatwego i taniego dostępu do ogromnych zasobów informacji. WWW jest multimedialnym środkiem przekazu (możliwe jest przesyłanie tekstu, zdjęć, grafiki, dźwięku i ruchomych obrazów), więc informacje te są często przedstawione w bardzo atrakcyjny sposób . Realizacja projektu „ Program do rozwiązywania testów na komputerze” odbyła się za pomocą języka "html" w połączeniu z językiem "php" PHP jest jednym z wielu języków programowania, które umożliwiają szybkie tworzenie dynamicznych stron internetowych. Oficjalna nazwa PHP to " PHP: Hypertext Preprocessor " a sam skrót pochodzi od Personal Home Page. PHP pozwala również wykonywać wiele czynności które na pozór mają mało wspólnego ze stronami internetowymi (np. działanie na plikach symulacja działania przeglądarki, pobieranie oraz wysyłanie informacji do bazy danych czy nawet tworzenie nowych obrazków czy dokumentów PDF oraz wiele, wiele więcej). Jest to optymalna forma witryny WWW pozwalająca na wymianę informacji pomiędzy stronami, dynamiczne generowanie tekstów/obrazów/danych, a także na zarządzanie jej zawartością z poziomu przeglądarki internetowej. PHP jest językiem skryptowym, przeznaczonym do dynamicznego generowania stron HTML. Język ten jest zanurzony w HTML-u. W PHP nie ma potrzeby pisania oddzielnych skryptów generujących cały HTML-owy kod strony.
Keywords: program do rozwiązywania testów; funkcje programu; programowanie; instalacja systemu; podręcznik użytkownika; test; administracja programu