Jakość w usługach turystycznych i uzdrowiskowych - Polańska Anna (My University, 2006)
Celem niniejszej pracy jest teoretyczne przedstawienie roli jaką odgrywa jakość w usługach turystycznych i uzdrowiskowych. Hipoteza badawcza zakłada, iż analiza czynników wpływających na jakość i konkurencyjność usług turystycznych jest istotnym czynnikiem kształtowania systemu zarządzania jakością na poziomie gminy
Quality in providing touris`t and spa services
Keywords: usługi turystyczne i uzdrowiskowe; produkt turystyczny; jakość usług; sektor usług turystycznych; pomiar poziomu jakości usług; gmina Nałęczów; uzdrowisko