Pozyskiwanie funduszy z budżetu Unii Europejskiej na przykładzie Gminy Grybów - Podwika, Karolina (My University, 2014)
Celem pracy było przedstawienie funduszy funkcjonujących w Unii Europejskiej, których zadaniem jest finansowanie realizowanych projektów, mających na celu modernizację, rozbudowę, budowę obiektów użyteczności publicznej, poprawę infrastruktury oraz inwestycję w kapitał ludzki. Gmina Grybów również bierze czynny udział w takich przedsięwzięciach, co zostało przedstawione w tej pracy.

The aim of this thesis was to present the funds operating in the European Union, whose task is to finance executing projects aimed at modernization, expansion, construction of public facilities, improved infrastructure and investment in the human capital. The Borough of Grybów also takes an active part in such ventures, as it was shown in this thesis.
Obtaining funds from the budget of the European Union based as an example of the Bought of Grybów
Keywords: Unia Europejska; fundusze strukturalne; Fundusz Spójności; beneficjenci; gmina; program operacyjny; European Union; Structural Funds; Cohesion Fund; beneficiaries; borough; Operational Programme