Analiza i ocena promocji gminy Lisia Góra - Pieprz, Katarzyna (My University, 2012)
Praca dotyczy analizy i oceny promocji Gminy Lisia Góra. Praca pokazuje zakres podejmowanych przez gminę działań, z równoczesnym wskazaniem uzyskanych efektów, mocnych i słabych stron tej działalności. Zwraca uwagę na marketing terytorialny, który jest szczególnym narzędziem działania władz samorządowych. Ukazuje znaczenie promocji w budowaniu wizerunku gminy, z równoczesnym podkreśleniem, iż staje się ona coraz ważniejszym elementem ich prawidłowego funkcjonowania. Praca jest podzielona na 4 rozdziały. Są to rozdziały o charakterze teoretycznym, oparte na analizie dostępnych dokumentów, materiałów i informacji znajdujących się w zasobach bieżących i archiwalnych Urzędu Gminy Lisia Góra, Redakcji Głosu Lisiej Góry, Gminnego Ośrodka Kultury oraz w literaturze przedmiotu.
Analysis and assessment of Lisia Góra commune promotion
Keywords: marketing terytorialny; promocja; gmina; cele promocji