Aplikacja internetowa wspomagająca aranżację wnętrz 3D z wykorzystaniem silnika Away3D i technologii flash - Śmiertka, Artur (My University, 2013)
Tematem pracy jest wykorzystanie technologii Flash do wspomagania aranżacji pomieszczeń 3D. W ramach pracy powstała aplikacja Meble 3D, która symuluje wnętrza pomieszczeń w technologii trójwymiarowej. Na podstawie stworzonej aplikacji zostały przedstawione możliwości i ograniczenia, zalety i wady technologii. Aplikacja Meble 3D spełnia założenia postawione podczas jego projektowania. Jest narzędziem, które można z powodzeniem stosować przy wizualizacji aranżacji wnętrz 3D. Jest to rozbudowana aplikacja internetowa (RIA – Rich Internet Application), która może przyciągnąć i zachęcić użytkowników i klientów swoją dynamiką i przydatnością.
The Internet application supporting 3D interior design using the Away3D engine and flash technology
Keywords: technologia Flash; aranżacja pomieszczeń; technologia trójwymiarowa