Wpływ szkoleń pracowników na efektywność ich pracy - na przykładzie firmy "Fakro" w Nowym Sączu - Hamiga Waldemar (My University, 2007)
Nowoczesne organizacje, aby utrzymać się na rynku, który stawia coraz większe wymagania, muszą dysponować pracownikami o wysokich kwalifikacjach, systematycznie odnawianych i wzbogacanych. Dziś w sferach biznesu panuje przekonanie, że na rynku utrzymują się tylko te organizacje, które będą aktywnie zarządzać procesem przemian. Ten ostatni zależy przecież od możliwości intelektualnych i fachowych zatrudnionych pracowników, a te trzeba systematycznie doskonalić. Celem niniejszej pracy jest ukazanie istotności prowadzonych szkoleń dla osób trudniących się sprzedażą w firmie FAKRO. Jakie korzyści dzięki ich prowadzeniu uzyskuje badany podmiot oraz osoby biorące w nich udział. Czy tematyka szkoleń odpowiada założonym celom firmy i potrzebom zainteresowanych. W jakim stopniu ich realizacja wpływa na wykonywaną pracę i osiągane wyniki.
Impact of training on employees work effectiveness - example of „Fakro” company in Nowy Sącz
Keywords: szkolenia pracowników; efektywność pracy; spółka "Fakro"; programy szkoleniowe