Ograniczanie wpływu hałasu na pracowników w przemyśle spożywczym na przykładzie Firmy Segafredo Zanetti Poland Sp. z o.o. - Salis, Monika (My University, 2011)
Celem niniejszej pracy jest przedstawienie istniejących zagrożeń na stanowiskach pracy w palarni kawy, głównie związanych z hałasem. Omówione zostały profity uzyskane dzięki zastosowaniu środków technicznych, inwestowaniu w zabezpieczenia chroniące zdrowie użytkowników maszyn. W badanym przypadku analizowanym czynnikiem szkodliwym jest hałas występujący w Przedsiębiorstwie Segafredo Zanetti Poland zajmującym się produkcją i sprzedażą kawy. Praca składa się z pięciu rozdziałów, finalną częścią pracy będzie zakończenie podsumowujące rezultaty rozwiązań technicznych, organizacyjnych zastosowanych w Przedsiębiorstwie Segafredo Zanetti Poland, które przyczyniły się do poprawy warunków pracy pracowników.
Restriction influence noise on employees in Food Industry as Illustrated with Segafredo Zanetti Poland Company
Keywords: bezpieczeństwo w pracy; palarnia kawy; hałas; ochrona zdrowia; Przedsiębiorstwo Segafredo Zanetti Poland; człowiek w pracy