ASP MVC 3 Aplikacja internetowa - Biblioteka - Zaczyk, Rafał (My University, 2012)
Jako klient bibliotek w czasach coraz częstych udogodnień technicznych, zauważyłem że problemem każdej z nich jest fizyczny brak wybranego przez nas tytułu, który na przykład został wypożyczona innej osobie lub po prostu nie jest dostępny. Dlatego też aby temu zapobiec stworzony został przeze mnie projekt, który stał się przedmiotem mojej pracy inżynierskiej, a dokładniej chodzi o zaprojektowanie systemu wspierającego ten proces czyli możliwość rezerwacji wybranego tytułu na stronie biblioteki, po czym wypożyczenie go czytelnikowi. Projekt także zawiera możliwość przeglądania bazy książek i jeżeli nie jest on dostępny to zamówienie wybranego tytułu. W tym celu zaprojektowałem i zaimplementowałem aplikację webową. System został zaprogramowany w środowisku Microsoft Visual Studio 2010, a baza danych oparta jest o środowisko Microsoft SQL Server 2008, natomiast szata graficzna obu portali została opracowane w programie Adobe Photoshop CS5.
ASP MVC 3 Internet application - Library
Keywords: programowanie; aplikacje internetowe; programy komputerowe; projektowanie witryn WWW