Koncepcja marketingu w działalności uzdrowiska na przykładzie Sanatorium Uzdrowiskowego "Wiktor" w Żegiestowie Zdroju - Kulig Maria (My University, 2004)
Celem pracy jest przedstawienie koncepcji marketingu w działalności uzdrowiska na przykładzie działalności Sanatorium Uzdrowiskowego „Wiktor” w Żegiestowie Zdroju. Omówiono istotę marketingu w działalności usługowej uzdrowiska oraz podjęto problematykę istoty i funkcji lecznictwa uzdrowiskowego. Przedstawiono stan i uwarunkowania rozwoju lecznictwa uzdrowiskowego w Polsce. Dokonano analizy działalności NZOZ Sanatorium Uzdrowiskowego „Wiktor” w Żegiestowie w świetle założeń marketingu usług.
Keywords: marketing; strategia marketingowa; marketing-mix; lecznictwo uzdrowiskowe