„miniWaiter”- aplikacja Windows Store dla punktów gastronomicznych - Tabor, Mariusz (My University, 2015)
Niniejsza praca poświęcona jest tematyce zastosowania aplikacji Windows Store, do tworzenia programów dedykowanych systemom Windows 8.1. Główny problem praktyczny sprowadza się do tworzenia optymalnych rozwiązań informatycznych dla przedsiębiorstw z branży gastronomicznej. Celem tego opracowania jest przedstawienie wykorzystania platformy Windows RunTime w aplikacjach biznesowych i stworzenie aplikacji dla firmy gastronomicznej X. Część praktyczna pracy przedstawiona jest w postaci aplikacji „miniWaiter” dedykowanej do obsługi klienta w punktach gastronomicznych. Projekt ten stworzony został w środowisku Visual Studio 2013 z wykorzystaniem języka C#, wzorca MVVM ( Model View ViewModel) oraz bazy danych SQLite, co składa się na jego optymalną formę realizująca założenia pracy.

This thesis is concentrated on using Windows Store Apps to create programs dedicated to Windows 8.1 system. The main practical problem boils down to create optimal IT solutions for enterprises from foodservice industry. The purpose of this thesis is to present possible way of using Windows RunTime platform in business applications and to creat application for catering company X. The practical part of this thesis is presented as an application “miniWaiter” dedicated to customer service in gastronomy. This project has been created in Visual Studio 2013 environment, using the C# language, the model MVVM and SQLite database. All this elements consist in optimal form that provides assumptions of this thesis.
„miniWaiter”- Windows Store App for gastronomy
Keywords: aplikacje Metro; aplikacje Windows 8.1; programowanie; aplikacje kafelkowe; platforma Windows RunTime; wzorzec Model View ViewModel; baza SQLite; Metro Apps; Windows 8.1 Apps; programing; Live Tiles Apps; Windows RunTime platform; Model View ViewModel; SQLite database; aplikacje Windows Store; windows Store Apps