Logistyka transportu drogowego na przykładzie firmy Zasada Trans Spedition w Brzesku - Rabjasz Agata (My University, 2005)
Celem pracy jest analiza logistyki transportu drogowego na przykładzie firmy Zasada Trans Spedition w Brzesku. Przedstawiono i genezę logistyki jako pojęcia w strategii gospodarowania i planowania. Przedstawiono infrastrukturę transportu i jego zakres działania. Omówiono problematykę procesu transportowego. Scharakteryzowano analizę SWOT w strategii konkurencyjności. Dokonano charakterystyki firmy transportowej Zasada Trans Spedition w Brzesku, analizy konkurencyjności firmy na rynku transportowym, jej oceny metodą SWOT, oraz strategii kosztowej.
Keywords: zarządzanie; logistyka; planowanie; transport; strategia konkurencyjności; analiza konkurencyjności firmy; strategia kosztowa; normy transportowe