Rekrutacja i selekcja pracowników jako element zarządzania zasobami ludzkimi na przykładzie firmy ZENTIS Sp. z o.o. - Marszałek, Daniel (My University, 2012)
Celem mojej pracy jest przedstawienie i ocena procesu rekrutacji i selekcji jako element nowoczesnych narzędzi zarządzania zasobami ludzkimi na przykładzie firmy ZENTIS Sp. z o.o. oraz określenie usprawnień danego procesu. Praca ta składa się z czterech rozdziałów. W pracy oparłem się na bogatej literaturze przedmiotu, a także korzystałem z materiałów takich jak czasopisma, artykuły naukowych oraz Internetu. W przeprowadzonych badaniach empirycznych oprałem się na danych pochodzących z dokumentacji, raportów oraz broszur firmy ZENTIS Sp. z o.o. Oprócz przeprowadzanej ankiety wśród pracowników firmy dodatkowo pomogły mi informacje uzyskane w czasie bezpośredniej rozmowy z pracownikami i kierownictwem firmy. Analiza przeprowadzonej ankiety wśród pracowników firmy Zentis Sp. z o.o. pozwoliła przedstawić proces rekrutacji i selekcji jako nowoczesnego elementu zarządzania zasobami ludzkimi stosowane w firmie. Firma Zentis Sp. z o.o. wprowadza nietypowe formy rekrutacji i selekcji, gdyż zauważa zmiany zachodzące na rynku pracy.
Recruitment and selection of employees as an element of human resource management on the example of the company ZENTIS Sp. z o.o.
Keywords: rekrutacja pracowników; selekcja pracowników; zarządzanie zasobami ludzkimi; nowoczesne zarządzanie zasobami ludzkimi