System preferencji w podatkach dochodowych w Polsce w latach 1998-2002 - Siuta Mariusz (My University, 2004)
Celem pracy jest przedstawienie systemu preferencji w podatkach dochodowych w Polsce w latach 1998-2002. Dokonano ogólnej charakterystyki ulg i zwolnień podatkowych. Opisano ulgi w systemie podatku dochodowego od osób fizycznych i prawnych oraz dokonano oceny systemu preferencji w podatkach bezpośrednich.
Keywords: podatek dochodowy; ulgi i zwolnienia; podatek bezpośredni; system podatkowy; koszty uzyskania przychodów; specjalne strefy ekonomiczne; podatek dochodowy od osób prawnych; podatek dochodowy od osób fizycznych