Strona internetowa pensjonatu w technologii Flash z wykorzystaniem Flash Remoting (AMFPHP) oraz skryptu Lightbox - Baran, Marcin (My University, 2009)
Głównym celem pracy było stworzenie aplikacji internetowej w technologii Flash. Dzięki wybraniu tej technologii możliwe jest stworzenie bardzo zaawansowanych oraz interakcyjnych aplikacji. Mimo że takich aplikacji w Internecie jest wiele to połączenie Flasha z nowymi rozwiązaniami może dać niezwykły efekt. Aplikacja strony internetowej powstała na potrzeby Pensjonatu „Na Wesołej” mieszczącego się w miejscowości Limanowa. Strona internetowa ma za zadanie umożliwienie docelowemu klientowi zapoznania się z ofertą firmy za pomocą Internetu. Osoba przeglądająca stronę internetową może również zapoznać się z wyglądem całego obiektu dzięki zamieszczonej galerii zdjęć. Dodatkowo aplikacja umożliwia skontaktowanie się z obsługą Pensjonatu za pomocą formularza on-line. Każdy użytkownik może również sprawdzić zajęte terminy w wybranym przez siebie miesiącu oraz roku. Co więcej, możliwe jest przeglądanie opinii o Pensjonacie a także dodanie nowej przez klienta. Ważne było stworzenie aplikacji przyjaznej oraz atrakcyjnej dla użytkownika. Dzięki zastosowaniu darmowych rozwiązań OpenSource’owych można było połączyć kilka technologii w celu uzyskania lepszego efektu.
The website of guest-house build in Flash technology using Flash Remoting (AMFPHP) and Lightbox script
Keywords: aplikacje internetowe; programy komputerowe; witryny internetowe