System wynagrodzeń jako podstawa procesu motywowania pracowników w przedsiębiorstwie CERBUD Sp. z o.o. - Gryźlak, Kinga (My University, 2014)
Moja praca magisterska brzmi następująco: „System wynagrodzeń jako podstawa procesu motywowania pracowników w przedsiębiorstwie CERBUD Sp. z o.o.” i składa się z czterech części: teorii związanej z motywacją i wynagradzaniem pracowników, opisem badanego przedsiębiorstwa oraz analizą przeprowadzonych badań. Część teoretyczna składa się z dwóch rozdziałów, w których zaprezentowane zostały systemowe narzędzia motywowania pracowników oraz pojęcie wynagrodzenia i związane z nim aspekty. Następna część jest opisem przedsiębiorstwa pod względem polityki wynagrodzeń i motywowania. Ostatnia część jest oceną organizacji pod wynagrodzenia jako najważniejszego czynnika motywującego. Ta część zawiera analizę i interpretację wyników. Najważniejszym wnioskiem z pracy jest fakt, iż wynagrodzenie jest elementem, który motywuje pracowników do pracy. Co więcej, pozostałe elementy motywacyjne są oceniane indywidualnie, zależnie od danego pracownika.

The master’s thesis called: “The wage system as the basis for the process of motivating employees in the company CERBUD Sp. z o.o.” and consists of four parts: theory about motivation and remuneration, description of the company and methodological research and the analysis of my own research results. The theoretical part is divided into two chapters, in which I presented system tools to motivate employees in the workplace and second one is about salaries. The next part is description of the company in terms of remuneration and motivation policies. The last part provides the evaluation of the organization through the prism of wages as a major motivating factor. It contains an analysis and interpretation of the results that I received during the study. The most important finding of the study is the fact that pay is an element that motivates employees to work. What's more, the other motivational factors are assessed individually, depending on the employee.
The wage system as the basis for the process of motivating employees in the company CERBUD Sp. z o.o.
Keywords: wynagrodzenie; motywacja; stanowisko robotnicze; polityka firmy; elementy pozafinansowe; remuneration; motivation; workman; policy of the company; non – financial elements