Rola i miejsce marketingu-mix we współczesnym banku na przykładzie Deutsche Bank PBC S.A. - Jurkowska Małgorzata (My University, 2004)
Praca przedstawia działalność usługową banku z wykorzystaniem instrumentów marketingu-mix na przykładzie działalności Deutsche Bank PBC S.A. Zaprezentowano zmiany w polskim systemie bankowym w kontekście przemian polityczno – ekonomicznych jakie dokonały się w Polsce po roku 1989. Przedstawiono specyfikę marketingu usług bankowych. Dokonano charakterystyki banku oraz oferta produktowo - usługowej przeznaczonej dla klientów indywidualnych. Użyto metody badawczej polegającej na konfrontacji rozważań teoretycznych z praktyczną działalnością marketingową prowadzoną w Deutsche Bank PBC S.A. Dokonano oceny przeprowadzonych działań marketingowych za pomocą narzędzi marketingu-mix.
Keywords: bank; usługi bankowe; marketing-mix; system bankowy; Deutsche Bank PBC S.A.