Edukacyjny Internet - zbiór najciekawszych informacji z całej sieci czyli serwis internetowy oparty na technologii HTML, FLASH, PHP and MySQL - Mikus, Radosław (My University, 2012)
Do stworzenia serwisu "Edukacyjny Internet" zostały wykorzystane cztery najbardziej popularne technologie dostępne dla programistów stron internetowych: HTML, Flash, PHP oraz MySQL. Spełnienie oczekiwań użytkowników odwiedzających stronę internetową z pewnością nie należy do zadań trywialnych. Niezawiły interfejs oraz wydajne zaplecze to sprawy o których nie wolno zapomnieć. Poprzez połączenie filmu Flash z PHP można zbudować całą gamę aplikacji internetowych które zamiast statycznych serwisów z informacjami czy rozrywką będę oferować użytkownikowi prawdziwie interaktywne usługi.
Educational Internet- collection of the most interesting information from the network which is the internet system based on HTML, FLASH, PHP and MySQL technology
Keywords: technologia; HTML; FLASH; PHP; MySQL; aplikacje internetowe