Wybrane metody ochrony sieci przed złośliwym oprogramowaniem - Faron, Arkadiusz (My University, 2015)
Niniejsza pracy dyplomowa składa się z pięciu rozdziałów i dotyczy złośliwego oprogramowania i obrony przed nim. Przedstawione zostały w niej ataki wykorzystujące malware oraz sposoby pozyskiwania dzięki niepożądanym działaniom danych osobistych użytkownika. Opisane zostały również formy ochrony urządzenia przed atakami komputerowymi tego typu oraz programy zabezpieczające.

This dissertation consists of five chapters and refers to malware and defense in front of him. It is presented in the malware-based attacks and ways to get through messing with user personal data. Were also described forms of protection device against attacks of this type and computer security programs.
Selected methods to protect networks against malicious software
Keywords: sieć komputerowa; wirus; antywirus; program zabezpieczający; atak komputerowy; ochrona; użytkownik; dane użytkownika; podszywanie się; oszustwo; łamanie haseł; Malware; computer network; virus; antivirus; security software; computer attack; protection; user; user data; impersonation; fraud; breaking passwords; złośliwe oprogramowanie; malicious software