Ryzyko kredytowe w działalności banku na przykładzie sektora spółdzielczego, na podstawie Banku Spółdzielczego w Dębicy - Bełtek Marzena (My University, 2003)
Celem pracy jest badanie ryzyka kredytowego w działalności banku na przykładzie sektora spółdzielczego na podstawie Banku Spółdzielczego w Dębicy. Przedstawiono uwarunkowania funkcjonowania banków oraz opisano ryzyko w działalności banku jako szczególnej formy przedsiębiorstwa funkcjonującego na rynku. Opisano banki spółdzielcze w Polsce oraz dokonano oceny i opisu zabezpieczenia kredytu na przykładzie Banku Spółdzielczego w Dębicy.
Keywords: finanse; bankowość; ryzyko kredytowe; sektor spółdzielczy; zabezpieczenie kredytowe; zdolność kredytowa; gospodarstwo rolne; kredyt rolniczy