Instrumenty motywowania pracowników na przykładzie BGŻ BNP Paribas S.A. - Szczygieł-Rzeszowska, Emilia (My University, 2015)
Motywacja pracowników jest niezwykle ważnym elementem zarządzania zasobami ludzkimi, który wraz z upływem czasu nabiera coraz większego znaczenia. Celem niniejszej pracy było zaprezentowanie systemu motywowania obowiązującego w banku BGŻ BNP Paribas S.A. W tym celu po teoretycznej prezentacji zagadnień związanych z motywowaniem personelu przedstawiono wyniki badań, które przeprowadzono na grupie dwudziestu pracowników banku. Badania przeprowadzono przy zastosowaniu metody sondażu diagnostycznego korzystając z kwestionariusza ankiety. Badania miały przede wszystkim pokazać, jaki jest stosunek pracowników banku BGŻ BNP Paribas S.A. do motywacji płacowej i pozapłacowej.

The motivation of employees is an extremely important element of human resource management, which over time becomes more important. The aim of this study was to present the motivation system in BGZ BNP Paribas SA bank. For this purpose, after the theoretical presentation of issues related to motivation a staff, was presented the results of research, that was conducted on a group of twenty employees of the bank. The study was conducted using the method of diagnostic survey using a questionnaire. Primarily, the research shows what is the ratio of BGZ BNP Paribas bank employees to the motivation.
Instruments motivate the example of BGZ BNP Paribas SA
Keywords: motywacja; system motywowania; motywowanie w banku; bank BGŻ BNP Paribas; motywowanie pracowników; motivation; system of a motivating; motivating in a bank; BGZ BNP Paribas bank; motivating a employees