Wykorzystanie biznes planu w zarządzaniu przedsiębiorstwem na przykładzie firmy Eurocash S.A. - Mróz, Urszula (My University, 2009)
Biznes plan powinien być stałym elementem oraz podstawowym instrumentem efektywnego zarządzania przedsiębiorstwem. Obecna praca ma za celu przedstawienie możliwości wykorzystania dokumentu jakim jest biznes plan w zarządzaniu konkretnym przedsiębiorstwem. Została ona sporządzona na przykładzie firmy Eurocash S.A. Metody, które wykorzystano w pracy to: analiza otoczenia firmy metoda SWOT, analiza dokumentacji finansowej, wywiady oraz analiza środowiska. Zastosowane techniki: rysunki, tabele, wykresy, zdjęcia. Na podstawie oceny sytuacji strategicznej firmy oraz danych historycznych zawarto projekcje celów firmy i sposobów ich osiągnięcia, przy uwzględnieniu wszystkich istniejących uwarunkowań natury finansowej, rynkowej, marketingowej, organizacyjnej, kadrowej i technologicznej na kolejne lata.
Using of business plan in enterprise managing based on example of Eurocash S.A. Company.
Keywords: biznes plan; zarządzanie przedsiębiorstwem