Sprawozdanie finansowe jako źródło informacji o podmiocie gospodarczym na przykładzie "Nowosądeckiego Ośrodka Rekreacyjno-Sportowego" Sp. z o. o. w Nowym Sączu - Renata Łukasik (My University, 2004)
Celem pracy jest analiza sprawozdania finansowego jako źródła informacji o podmiocie gospodarczym, na przykładzie "Nowosądeckiego Ośrodka Rekreacyjno-Sportowego" Sp. z o. o. w Nowym Sączu. Dokonano opisu podstawowych cech rachunkowości oraz przedstawiono cechy, funkcje i zasady sprawozdania finansowego. Przedstawiono strukturę i treść sprawozdania finansowego jako źródła informacji dla przedsiębiorstwa oraz zanalizowano informacje zawarte w sprawozdaniu finansowym Nowosądeckiego Ośrodka Rekreacyjno-Sportowego Sp. z o. o. w Nowym Sączu.
Keywords: finanse; rachunkowość; sprawozdanie finansowe; elementy składowe sprawozdania finansowego; rachunek zysków i strat; płynność finansowa przedsiębiorstwa; rentowność firmy