Preferencje nabywców usług bankowości internetowej w Polsce - Piekarska Aleksandra (My University, 2005)
Bankowość internetowa jest jedną z najnowszych innowacji technologicznych, które wprowadziły do swojej oferty banki w przeciągu ostatnich lat. Powoli zyskuje sobie coraz większe grono zwolenników, ze względu na liczne korzyści, które daje swoim odbiorcom. Wirtualne konta powoli wypierają tradycyjne konta bankowego, do których dostęp umożliwia jedynie osobista wizyta w placówce banku. W przypadku konta internetowego wszystkie transakcje przeprowadzić można z każdego miejsca na świecie, przez całą dobę. Celem niniejszej pracy jest identyfikacja preferencji nabywców usługi bankowości internetowej, na podstawie przeprowadzonych badań marketingowych.
Keywords: marketing bankowy; marketing usług bankowych; usługi; produkt bankowy; zachowania nabywców; rynek usług bankowych w Polsce; bankowość internetowa; bankowość elektroniczna; oferty polskich banków