Zarządzanie logistyczne w przedsiębiorstwie w sferze zaopatrzenia, produkcji i dystrybucji na przykładzie Firmy „DK-PROF” – spółki Fabryki Okien „DAKO” - Pasiut, Wojciech (My University, 2011)
Niniejsza praca dyplomowa została poświęcona identyfikacji oraz badaniu procesów logistycznych występujących w firmie DK-PROF, zajmującej się produkcją bram garażowych, rolet zewnętrznych, roletek tekstylnych oraz moskitier. Pierwsza część pracy poświęcona jest logistyce, jako jednej z nauk zarządzania przedsiębiorstwem. Dokonano analizy oraz oceny aktualnych pojęć określających logistykę oraz wymieniono jej główne zadania i koncepcje. Druga cześć pracy pokazuje jakie procesy logistyczne mogą występować w przedsiębiorstwach oraz ukazuje najistotniejsze zadania jakie występują w procesach logistycznych przedsiębiorstwa w sferze zaopatrzenia produkcji oraz dystrybucji towarów. W części trzeciej dokonano identyfikacji oraz analizy procesów logistycznych zachodzących w firmie DK-PROF a także przedstawiono jakie korzyści daje systemowe podejście do problemu zarządzania przedsiębiorstwem. Całość pracy została poparta literaturą o współczesnym podejściu do zarządzania logistycznego.

This diploma work is devoted to the identification and study of logistics processes occurring in the DK-PROF company, which manufactures garage doors, outdoor blinds, blinds of textile and mosquito nets. The first part of the work is devoted to logistics as one of the science of business management. An analysis and evaluation of current concepts of defining logistics and lists the main tasks and concepts. The second part of the work shows that logistics processes can occur in business, and reveals the most important tasks that occur in the processes of logistics companies in the sphere of production supply and distribution of goods. The third part has been the identification and analysis of logistic processes in the company DK-PROF and the presentation of the benefits of a systematic approach to problem management. The whole work has been supported in the literature of the modern approach to logistics management.
Logistics management in the area of supplies, production and distribution in the DK-PROF - the company's DAKO Window Factory
Keywords: logistyka; procesy logistyczne; dystrybucja; podejście systemowe; koncepcje zarządzania; organizacja